Entrevista a Marina Queraltó, docente de Organización estratégica de eventos

“L’organització d’esdeveniments cada vegada està més centrada en el factor humà i emocional”

marina2Marina Queraltó és professora col·laboradora del Màster universitari en Comunicació corporativa, protocol i esdeveniments de la UOC. Llicenciada en Periodisme per la UAB, Postgrau en Gestió Cultural per la UOC i Màster en Direcció de Comunicació per la UPF. Especialitzada en comunicació, marketing i recerca de finançament per a projectes culturals, ha dirigit el Departament de Marketing i Patrocinis del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, on també ha exercit com a Responsable de Comunicació. Actualment coordina les accions de marketing i comunicació de la distribuïdora cinematogràfica La Aventura. Els seus camps professionals principals són el disseny d’accions de patrocini cultural amb especial focus en l’organització d’esdeveniments, la gestió de marc i la relació amb els mitjans.

Pots descriure’ns, breument, la teva trajectòria professional relacionada amb l’organització d’esdeveniments?

Després d’11 anys en l’equip del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya-, puc afirmar que la meva trajectòria professional està íntimament lligada a l’organització d’esdeveniments. El mateix Festival és una de les institucions culturals més importants a nivell estatal, per recorregut històric i per impacte públic, cosa que m’ha permès aprendre des de primera línia i en directe tot el que conflueix a l’hora d’organitzar un projecte d’aquestes dimensions.

La meva experiència al Festival ha tingut dues etapes: la primera, com a Responsable de Comunicació, on l’agenda del departament estava molt lligada a la interlocució amb els mitjans de comunicació (tant des del punt de vista de la cobertura informativa com des de la planificació de campanyes publicitàries). I una segona etapa com a Responsable de Marketing i Patrocinis, on el principal objectiu ha estat coordinar eficaçment la presència dels patrocinadors en el marc del Festival des de tots els angles: actes protocol·laris, esdeveniments i espais creats ad hoc des del co-branding, hospotality dels convidats, i una especial vigilància per oferir en tot moment una experiència única als diferents públics que interactuen al Festival.

Actualment, a la distribuïdor cinematogràfica La Aventura, torno a tenir contacte amb aquests grups d’interlocució principals: amb els mitjans per a tot el que és relatiu a la comunicació de les nostres estrenes en cinema i llançaments de vídeo, i paral·lelament amb les marques que volen exercir de partners dels esdeveniments especials que organitzem per als nostres espectadors.

Cap a on creus que es dirigeix el sector dels esdeveniments? Quines transformacions està experimentant?

L’última dècada, amb la irrupció tecnològica a les nostres vides i experiències, l’organització d’esdeveniments ha sofert un canvi absolut. Aquest nou paradigma comunicatiu global s’expressa de manera física i directa en l’aspecte formal dels esdeveniments, afectant a la seva planificació i pre-producció, a l’experiència in situ i a la seva repercussió post-celebració.

En l’aspecte conceptual, l’organització d’esdeveniment cada vegada està més centrada en el factor humà i emocional, on el missatge ha d’influir de manera qualitativa i especial a l’audiència. Aquest enfocament més psicològic sobre la relació amb el públic és necessari en un moment de redefinició de l’organització d’esdeveniments, quan les línies entre la participació presencial i la virtual són cada vegada més fines i difuses.

Per a què serveixen els esdeveniments a les empreses i institucions?

Els esdeveniments són actes comunicatius que acostumen a anar dirigits a públics d’alt interès per a les organitzacions: equip intern, clients preferents, periodistes, relacions institucionals, influencers, etc. Com a tals, pretenen contribuir positivament a les relaciones (i decisions) amb aquests públics mitjançant una via més personal, directa, transparent. Sovint són actes precedits o seguits de moments més festius o distesos, on es fomenta la relació entre contactes de qualitat per a un beneficiari compartit.

Quin esdeveniment t’ha marcat més o recordes especialment des d’un punt de vista professional?

Els últims anys he participat a esdeveniments de naturalesa molt diversa, però crec que el que més em va marcar va ser l’acte de clausura de la meva primera edició del Festival de Sitges l’any 2006. Després de mesos de preparació, d’intens treball en equip i d’11 dies de celebració sense descans, organitzar l’acte de clausura i l’entrega de premis del Palmarès oficial va ser un acte catàrtic, on tancàvem d’una manera màgica un gran esforç compartit. La planificació detallada als esdeveniments de llarga durada és u factor clau per sostenir l’èxit al llarg dels dies. Però els imprevistos són inevitable i cal estar sempre preparat per afrontar moments complexos amb poc marge de maniobra. Quan saps l’immens treball que hi ha darrere els esdeveniments, has passat per totes les seves fases i ets conscient que tot s’ha fet realitat, viure-ho per primera vegada és inoblidable.

Quins coneixements i competències creus que ha de tenir un event planner?

En termes generals, com a professional de la comunicació cal mantenir una curiositat real per estar informat i en contacte amb l’actualitat, des del més general fins al camp especialitzat que ens ocupi (en el meu cas, el cultural).

Des del punt de vista creatiu, és necessari desenvolupar la capacitat de definir missatge remarcables, la intuïció sobre el que és sòlid i el que és passatger, el que és autèntic del que és voluble. Saber entendre les necessitats del teu interlocutor, ser cooperatiu i comunicar-se eficaçment és imprescindible per a créixer com a professional i assumir cada vegada reptes més notables. I en el que fa referència a la pròpia planificació i producció, adquirir coneixements tècnics sobre les eines més útils i compartir-les amb la resta de l’equip marquen una diferència abismal en la correcta gestió del temps i de la coordinació i comunicació interna, factors clau per a l’èxit de l’esdeveniment.


 

One Response

  1. Gracias Marina, muy interesantes los conceptos y tu visión como profesional, compartidos en esta entrevista.

Leave a Reply